Canon s-a angajat să ajungă la zero emisii nete de carbon până în 2050

Obiectivul nostru este să atingem emisii nete zero de carbon până în 2050. Aceasta implică luarea de măsuri în întreaga noastră activitate, de la operaţiuni, producţie şi transport la proiectarea şi ambalarea produselor.

Obiective

2023

Validare SBTi (Science Based Targets initiative) pentru obiectivele noastre pe termen scurt (2030).

2030

Obiectivul nostru este să obţinem o îmbunătăţire cumulativă de 50 % a indicelui emisiilor de CO2 pe parcursul ciclului de viaţă al fiecărui produs comparativ cu 2008.

2050

Ne propunem să atingem emisii nete zero de carbon.

Acţiuni

Proiectare inteligentă a produselor pentru a elimina pierderile şi a utiliza materialele în mod responsabil

Păstrarea produselor şi materialelor noastre în uz mai mult timp

Creşterea utilizării de conţinut reciclat în produsele noastre

Eliminarea plasticului şi a polistirenului de unică folosinţă din ambalaje

Să contribuim la un viitor cu emisii reduse de carbon

Canon depune eforturi pentru reducerea emisiilor de CO2 în toate activităţile sale.

Cu toţii ne confruntăm cu impactul devastator al schimbărilor climatice asupra planetei noastre, în special printr-o creştere globală a dezastrelor naturale cauzate de evenimente meteorologice extreme. Acesta este un moment critic pentru ca toată lumea să acţioneze.

Scopul nostru este de a proteja mediul la nivel global prin reducerea impactului produselor noastre. Ne concentrăm pe reducerea emisiilor de CO2 de la achiziţia şi utilizarea materiilor prime şi a pieselor până la activităţile şi logistica de la sediile operaţionale.

Să ajungem la zero emisii nete de carbon

Ne-am angajat să ajungem la zero emisii nete de carbon până în 2050.

Obiectivul „Zero emisii nete” este atins atunci când cantitatea de carbon pe care o adăugăm în atmosferă nu este mai mare decât cantitatea eliminată.

Pentru a atinge acest obiectiv, reducem în mod activ emisiile noastre de gaze cu efect de seră (GES). Cuantificăm emisiile pe parcursul întregului ciclu de viaţă al produselor pentru a reduce emisiile în fiecare etapă.

Scopul nostru este de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră în cadrul obiectivului absolut 1 şi 2 cu 42% şi emisiile de gaze cu efect de seră în cadrul obiectivului absolut 3 (categoriile 1 şi 11) cu 25% până în 2030 în raport cu anul de bază 2022, în conformitate cu criteriile SBTi.

Obiectivele noastre de reducere a emisiilor de CO2 au fost validate extern de Science Based Targets initiative (SBTi) ca fiind în conformitate cu Acordul de la Paris şi obiectivul de a limita încălzirea globală la 1,5 °C.

În 2023, ne-am redus cu 10,2 % emisiile în domeniile de aplicare 1 şi 2 şi cu 18,5 % în domeniul de aplicare 3 (categoriile 1 şi 11) în raport cu anul 2022.

Validare externă a obiectivelor noastre

Nu este suficient să ne uităm doar la propriile noastre proiecţii şi contribuţii, ci trebuie să avem obiective elaborate în conformitate cu cele mai noi date ştiinţifice privind clima şi cu ceea ce este necesar pentru a îndeplini obiectivele Acordului de la Paris. De aceea, ne-am validat obiectivele noastre pe termen scurt prin SBTi (Science Based Targets initiative).

Reducerea impactului CO2 al produselor noastre

Obiectivul nostru este de a reduce emisiile de CO2 pe parcursul ciclului de viaţă al fiecărui produs cu 3% pe an. Dacă va fi susţinut, va însemna o reducere de aproximativ 50% a emisiilor faţă de nivelurile din 2008 până în 2030.

În prezent, suntem pe cale să atingem acest obiectiv, înregistrând o îmbunătăţire medie de 3,95 % între 2008 şi 2023. Reducerea cumulativă începută în 2008 se ridică la 44,4 %.

Canon in 2008 (Original Baseline)

Obiectiv: reducere de 50 % a emisiilor de CO2

Comparativ cu anul de referinţă 2008
Reduction of CO2 emissions throughout product lifecycle

Reducerea emisiilor de CO2 pe parcursul ciclului de viaţă al produselor

Să trecem la energia regenerabilă

În 2022, energia electrică reprezenta 37 % din necesarul nostru total de energie în Europa. Iar din acest procentaj, 78 % a fost generat din surse regenerabile.

Utilizăm cât mai mult energia regenerabilă în operaţiunile noastre europene şi continuăm să creştem nivelul de utilizare a surselor regenerabile pentru a reduce emisiile de CO2. Unitatea noastră de producţie din Poing, Germania, utilizează 100% energie regenerabilă.

Sediile noastre din EMEA, precum şi sediile din Regatul Unit şi Irlanda au obţinut calificative BREEAM* „Excellent” pentru proiectarea eficientă din punct de vedere energetic şi utilizarea energiei regenerabile. Noul sistem BMS şi panourile fotovoltaice de pe acoperiş au permis o reducere de aproape 50% a consumului de energie al clădirii.

Clădirea noastră din Venlo, Olanda utilizează un sistem de pompe de căldură, sisteme eficiente de stocare a apei calde şi reci şi iluminare cu LED-uri pentru a reduce consumul de energie. De asemenea, avem panouri solare şi puncte de încărcare pentru vehiculele electrice în ambele locaţii.

Scopul nostru este de a utiliza la maximum energia regenerabilă ca sursă eficientă de energie, pe măsură ce progresăm către obiectivul de a ajunge la zero emisii nete de CO2 până în 2050.

...emisii nete zero de CO2 până în 2050

37 % din necesarul nostru total de energie

În 2022, energia electrică reprezenta 37 % din necesarul nostru total de energie.

100 % energie regenerabilă

Unitatea noastră de producţie din Poing, Germania, utilizează 100 % energie regenerabilă.

78% of our electric power in Europe is generated from renewable sources

78 % din energia noastră electrică în Europa este generată din surse regenerabile

Utilizăm cât mai mult energia regenerabilă şi ne bazăm din ce în ce mai mult pe surse regenerabile pentru a ne reduce emisiile de CO2 în operaţiunile noastre din Europa.

Birou din clasa A cu calificative BREEAM* „Excellent”

*Building Research Establishment Environmental Assessment Method (Metoda de evaluare a performanţei ecologice a clădirilor)

Calificative excelente pentru biroul nostru EMEA şi Regatul Unit

Noul nostru birou din EMEA şi Regatul Unit a obţinut calificative BREEAM „Excellent” pentru utilizarea energiei regenerabile.

Reducere cu 50 % a consumului de energie

Noul sistem BMS şi panourile fotovoltaice de pe acoperiş au permis o reducere de aproape 50% a consumului de energie al clădirii.

Susţinerea vehiculelor electrice

De asemenea, avem panouri solare şi puncte de încărcare pentru vehiculele electrice în ambele locaţii.

Birouri eficiente în Ţările de Jos

Clădirea noastră din Venlo, Ţările de Jos utilizează un sistem de pompe de căldură, sisteme eficiente de stocare a apei calde şi reci şi iluminare cu LED-uri pentru a reduce consumul de energie.

Recunoaştere în Lista A CDP

Pentru anul 2023, Canon a primit un scor A pentru schimbările climatice de la CDP. Aceasta este a treia oară când suntem incluşi pe lista lor A cu cele mai înalte clasări şi ne plasează în top 2 % dintre companiile evaluate în această categorie.

CDP este o organizaţie internaţională nonprofit de mediu care evaluează marile companii şi organizaţii din întreaga lume cu privire la eforturile lor de a aborda problemele de mediu.

CDP

Carbon Disclosure Project

Susţinerea economiilor sustenabile

Informaţii suplimentare

Pentru mai multe informaţii despre eforturile noastre globale de a reduce impactul nostru asupra mediului, vizitaţi paginile noastre globale:

Raportul prin dezvoltarea durabilă

Citiţi cel mai recent raport anual privind dezvoltarea durabilă

Să protejăm şi să conservăm mediul

Paşii pe care îi facem pentru a ne proteja mediul şi pentru a contribui la o lume mai ecologică

Energie regenerabilă

Eforturile noastre continue de a extinde utilizarea energiei regenerabile

Contactaţi-ne

Împărtăşiţi-vă gândurile şi întrebările cu echipa noastră de dezvoltare durabilă