Pentru creatoarea de obiecte artizanale din hârtie Aimee Graham, lucrul cu foarfeca şi hârtia este un mod relaxant de a crea obiecte artistice colorate, care sunt atât personale, cât şi pline de imaginaţie. De la forme şi modele abstracte la siluete de animale şi peisaje cu plaja, suprapunerea decupajelor de hârtie este o activitate distractivă pentru întreaga familie şi poate fi utilizată pentru a crea obiecte artistice de atârnat pe perete sau chiar felicitări.
Aimee s-a apucat de artizanat după o călătorie în Japonia, unde a fost fascinată de arta străveche origami. În acest articol, explică modul în care se pot folosi o imprimantă Canon PIXMA seria TS8350 şi câteva cunoştinţe în materie de decupare a hârtiei pentru a crea obiecte de artă creative, ideale pentru a vă înfrumuseţa casa.
IMPRIMARE CREATIVĂ
O metodă relaxantă de a vă transforma casa: descoperiţi arta decupării hârtiei
1. Gândiţi-vă la o ideea originală şi creativă
„Îmi place foarte mult să lucrez cu hârtia, deoarece este foarte versatilă”, spune Aimee. „Este un produs natural, poate fi utilizat pentru arta bidimensională sau tridimensională şi nu aveţi nevoie de abilităţi speciale pentru a începe să creaţi obiecte.”
Aimee a început prin a căuta online forme simple, care puteau fi folosite ca siluete. „Locuiesc în apropierea mării şi îmi place să fiu în natură, aşa că am început să caut imagini cu oceanul şi peisaje împădurite”, explică ea.
„Procesul începe întotdeauna cu găsirea surselor de inspiraţie. Ideile dvs. devin unice când vă implicaţi cu totul în proces şi vă lăsaţi purtat de creativitate. Atunci se produce magia.”
2. Alegeţi şabloanele pentru imprimare
Aimee a găsit siluetele de animale, oameni, arbori şi raze de soare căutând online, însă puteţi găsi idei şi în Creative Park.
Aimee şi-a aranjat imaginile pe o pagină utilizând aplicaţia Easy-PhotoPrint Editor şi le-a imprimat cu o imprimantă Canon PIXMA seria TS8350. „Imprimanta a fost de real folos, deoarece imediat ce am găsit siluetele care-mi plăceau, le-am putut aranja în aplicaţie şi imprima direct. Materialele imprimate sunt de ajutor la început. Iniţial, acest proiect a fost o provocare. De obicei lucrez cu hârtie în 3D, aşa că a fost puţin diferit să gândesc în două dimensiuni.”
3. Alegeţi hârtia potrivită pentru obiectele dvs. de artă
Pentru a vă crea obiectele artistice din hârtie, veţi avea nevoie de o planşă de tăiat, un cuţit utilitar sau un cutter şi mai multe feluri de hârtie sau carton.
„Hârtia trebuie să fie suficient de groasă pentru a se menţine după ce este tăiată forma, suficient de rezistentă pentru a nu se rupe, însă nu prea groasă, deoarece va fi mai dificil de tăiat”, explică Aimee. „Eu am folosit hârtia foto mată pentru a-mi imprima siluetele, deoarece este suficient de rezistentă ca să pot lucra cu ea, însă nu prea tare pentru a fi tăiată.”
4. Creaţi-vă cu atenţie decupajele
„Ştiam că doream să creez peisaje diferite, care urmau să fie expuse în rame”, explică ea. „Utilizând ramele ca ghid pentru dimensiuni, am început să-mi suprapun decupajele, jucându-mă cu compoziţia şi alegând scheme cromatice.”
Decuparea cu precizie presupune răbdare şi exersare şi de aceea Aimee recomandă să începeţi mai întâi cu forme uşoare, mai ales dacă nu aveţi experienţă în utilizarea unui cuţit utilitar.
„Creez flori din hârtie creponată, aşa că am foarfecă de franjurat care este foarte mică şi ascuţită – perfectă pentru acest proiect. Am început prin a decupa mai întâi cele mai simple forme, lucrând cu foarfeca şi cuţitul utilitar”, spune ea.
„Avantajul folosirii cuţitului utilitar în locul foarfecii este că puteţi păstra atât conturul, cât şi decupajul efectiv, cu condiţia ca decupajele să fie precise. Am făcut acest lucru cu contururile de mesteacăn alb, ceea ce a reprezentat sursa de inspiraţie pentru o lucrare cu totul nouă – arborele genealogic”, spune ea.
5. Desăvârşiţi-vă creaţiile
Încorporarea contururilor rezultate după decupare a ajutat-o pe Aimee să confere o nouă dimensiune arborelui genealogic creat.
„Am răzuit un strat subţire de vopsea albă şi maro în centrul hârtiei mele de bază, am aşezat conturul arborelui deasupra şi am adăugat decupajul separat al arborelui. În acest punct, mi-l imaginam ca pe un fel de arbore genealogic, aşa că am realizat şi câteva decupaje cu nume, desenând cu mâna contururile pentru a desăvârşi lucrarea.”
6. Transformaţi-o într-o activitate de familie
Aimee a utilizat forme complexe pentru creaţiile ei, tăindu-le cu precizie cu cuţitul utilitar. Totuşi, puteţi obţine rezultate la fel de impresionante utilizând forme mai simple şi o foarfecă obişnuită, ceea ce înseamnă că decuparea hârtiei poate fi o activitate minunată pentru întreaga familie.
„De fapt, decuparea formelor îi ajută pe copii să-şi îmbunătăţească coordonarea mână-ochi şi totodată să-şi consolideze abilităţile motrice; aşadar, atât timp cât este o activitate sigură şi supravegheată, este bună pentru ei.”
„Sunt creativă de când mă ştiu. Am crescut cu o mamă pasionată de artă şi un tată care ar fi putut construi orice”, spune ea. „Mă simt cu adevărat eu însămi când sunt creativă. Este o activitate a copilului interior, care este liniştitoare şi plină de satisfacţie.”
Pentru mai multe idei de creaţii din hârtie, urmăriţi-ne pe Pinterest. Şi nu uitaţi să vă distribuiţi creaţiile pe reţelele sociale folosind hashtagul #MadeWithPIXMA.
Articol scris de Lorna Dockerill
Produse conexe
-
Imprimante pentru acasă
Seria PIXMA TS8350
Fiţi creativi cu o gamă largă de suporturi şi bucuraţi-vă de fotografii imprimate mai intense şi mai pline de viaţă mulţumită tehnologiei FINE şi celor 6 cerneluri individuale.