Piotr spune că realizarea fotografiilor cu dâre de lumină este relativ simplă. „Aveţi nevoie doar de un echipament foto standard, un trepied şi o locaţie bună”, spune el. „Nu este complicat să realizaţi acest tip de fotografie, iar rezultatul vizibil pe ecranul LCD este întotdeauna fantastic. Uneori, nici nu trebuie să editaţi genul acesta de fotografii, pentru că arată minunat aşa cum sunt.” Imagine realizată cu un aparat foto Canon EOS 5D Mark IV cu obiectiv Canon EF 16-35mm f/2.8L USM (urmat acum de modelul mai nou Canon EF 16-35mm f/2.8L III USM) la 18 mm, 25 s, f/11 şi ISO 1000. © Piotr Skrzypiec
Ghid turistic ziua, fotograf de trasee de lumină noaptea, Piotr Skrzypiec îşi foloseşte cunoştinţele despre locaţii frumoase şi tehnicile de expunere prelungită pentru a crea fotografii peisagistice uimitoare în Slovenia şi nu numai. Astfel, nu este de mirare că a fost desemnat câştigător al primei ediţii a concursului Canon Redline Challenge.
Concursul de fotografie a urmărit să stimuleze abilităţile fotografilor amatori cu tema „lumină pe întuneric”. Trei dintre imaginile lui Piotr au ajuns pe lista scurtă a juriului, iar fotografia sa atmosferică a unui viaduct învăluit de ceaţă a fost selectată ca marea câştigătoare.
Piotr a folosit o expunere prelungită pentru a transforma farurile puternice ale maşinilor care treceau în dungi sinuoase colorate. Expunerea prelungită se referă la fotografierea cu un timp de expunere lung, care poate varia de la secunde la ore, şi care are ca rezultat estomparea obiectelor în mişcare. Tehnica nu necesită un aparat foto sau un obiectiv specializat, iar rezultatele pot fi îndrăzneţe. Pe lângă faptul că estompează mişcarea, expunerile prelungite sunt bune pentru a maximiza lumina care intră în aparatul foto în scopul reducerii sensibilităţii ISO, ceea ce îmbunătăţeşte calitatea imaginii.
Aici, Piotr revizitează locaţiile unde a realizat alte fotografii şi oferă sfaturi despre cum să realizaţi fotografii similare cu dâre de lumină.