Inspiraţia creativă se găseşte din abundenţă acasă, adesea ascunzându-se pur şi simplu la vedere. Aruncaţi o privire mai atentă la spaţiul pe care îl cunoaşteţi atât de bine şi veţi fi surprins – şi inspirat – de numărul de subiecţi şi scenarii pe care le puteţi explora în mod creativ cu aparatul foto.
Una dintre cele mai bune modalităţi de a vă exprima creativitatea acasă este să exploraţi funcţii ale aparatului foto pe care nu le-aţi mai folosit până acum. Aparatul foto Canon EOS 90D, de exemplu, are un intervalometru pentru secvenţe cu redare accelerată şi o funcţie de suprapunere a focalizării pentru a vă ajuta să creaţi cele mai clare imagini. Iată trei idei pentru fotografia de interior care să vă inspire creativitatea. Acestea sunt moduri excelente de a vă îmbunătăţi abilităţile, de a învăţa trucuri noi cu aparatul foto şi chiar de a descoperi un nou domeniu preferat de fotografie.
Vedem adesea filme cu redare accelerată în care soarele apune peste un peisaj urban spectaculos, dar puteţi filma videoclipuri cu redare accelerată la fel de captivante şi din confortul propriei locuinţe! Soluţia unei filmări bune cu redare accelerată este pur şi simplu prezentarea unui element dintr-o nouă perspectivă. Ar putea fi ceva la fel de simplu precum coacerea unui preparat şi urmărirea acestuia cum creşte în cuptor, aşa cum am făcut aici, filmând prepararea, coacerea şi scoaterea fursecurilor proaspete.
O filmare cu redare accelerată condensează sarcinile care necesită timp în numai câteva secunde, fiind astfel ideală pentru a filma prepararea mâncării. Planificaţi tot ceea ce vă trebuie pentru acest proces, apoi aşezaţi toate ingredientele şi materialele pe o suprafaţă plană, gata de a începe.
Utilizând un obiectiv versatil precum Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS II, puteţi mări sau micşora scena, după necesităţi, iar distanţa de focalizare apropiată de 25 cm vă permite să vă apropiaţi foarte mult de acţiune. Mai jos sunt încă trei sfaturi pe care le puteţi utiliza pentru a planifica o filmare cu redare accelerată simplă, dar atractivă, realizată acasă.
Aparatul foto va trebui să fie staţionar, ceea ce înseamnă să fie montat pe un trepied. Captura dintr-un unghi ridicat surprinde acţiunea pe măsură ce se desfăşoară, iar folosirea unei distanţe focale de 18 mm include totul în cadru. Dacă scena este puţin întunecată, folosiţi o sursă de lumină constantă – chiar şi o lampă de birou – pentru a lumina mai mult lucrurile.