Conţinutul recomandat al kitului pentru fotografia alb-negru
De cele mai multe ori, imaginile alb-negru impresionante au contrast ridicat. Din acest motiv, este important ca aparatul foto să aibă un interval dinamic bun, astfel încât să poată menţine detaliile atât în zonele foarte luminoase, cât şi în cele foarte umbrite. Indiferent de numărul de megapixeli, de obicei un aparat full-frame va oferi un interval dinamic mai bun decât un model APS-C; astfel, aparatele precum Canon EOS RP, EOS R6 şi EOS 6D Mark II sunt îndeosebi potrivite în acest scop. Dar chiar şi aparatele foto cu senzor mai mic decât full-frame, precum Canon EOS M50 Mark II şi PowerShot G7 X Mark III, pot realiza fotografii alb-negru superbe, chiar dacă au senzori de imagine mai mici în termeni de dimensiuni fizice.
Toate aceste aparate foto pot realiza imagini în modul de calitate RAW, cu o adâncime de culoare de 14 biţi. Astfel se obţine un interval dinamic mult mai mare decât cu modul JPEG pe 8 biţi, ceea ce oferă o libertate mult mai mare de a modifica luminozitatea şi a mări contrastul în timpul editării imaginilor într-un program precum DPP.
Stilul de imagine Monocrom disponibil pe toate aceste aparate foto oferă beneficii suplimentare precum posibilitatea de a aplica filtre digitale în etapa de fotografiere, cum ar fi galben, portocaliu, verde sau roşu, pentru a perfecţiona progresiv contrastul şi efectul dramatic al cerului albastru cu nori. Sunt disponibile şi efecte de nuanţare, cum ar fi Sepia, pentru crearea unui aspect antic. Unul dintre avantajele aparatelor foto mirrorless este că puteţi previzualiza filtrul şi efectele de nuanţare direct prin vizor în timp de fotografiaţi. Previzualizarea este disponibilă şi pe ecranul din spate al unui aparat foto DSLR dacă fotografiaţi în modul Vizualizare live.
Aparatele EOS mirrorless sau DSLR vă oferă avantajul de a monta obiectivul ideal pentru orice scenariu de fotografiere specific. Obiectivele cu zoom precum Canon RF 24-105mm F4-7.1 IS STM şi RF 24-105mm F4L IS USM vă oferă libertatea de a fotografia cu o gamă vastă de distanţe focale, fără a fi necesar să schimbaţi obiectivele. Totuşi, obiectivele „mai rapide” cu distanţă focală fixă, precum Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM, RF 50mm F1.8 STM şi RF 85mm F2 MACRO IS STM oferă timpi de expunere mai scurţi în condiţii de lumină redusă, astfel încât să puteţi surprinde mişcarea fără a fi nevoie să creşteţi setarea ISO prea mult, ceea ce este benefic pentru fotografia alb-negru, deoarece menţine la minim nivelul de zgomot din imagine. De asemenea, puteţi folosi o profunzime a câmpului mai mică, pentru a izola subiectul dintr-o scenă şi a reduce distragerea cauzată de un fundal aglomerat.
Adesea, imaginile alb-negru cu impact conţin detalii foarte mici şi textură bogată. Pentru a le putea menţine pe acestea în timpul fotografierii cu aparatul în mână, funcţia eficientă de stabilizare a imaginii poate fi un avantaj esenţial. Toate obiective cu „IS” de la Canon enumerate mai sus dispun de stabilizare optică a imaginii, iar cele două obiective Macro IS au un „stabilizator de imagine hibrid” care este mai eficient la fotografierea de prim-planuri. Canon EOS R6 are un sistem de stabilizare a imaginii integrat (IBIS) pe 5 axe, care oferă stabilizare echivalentă cu până la 8 stopuri atunci când este utilizat cu un obiectiv compatibil. De asemenea, EOS R6 vă ajută să păstraţi cu adevărat claritatea chiar şi în cele mai complexe fotografii, cu ajutorul sistemului de focalizare automată de generaţie viitoare.