Focalizarea pe o zonă sau obiect specific în fotografia culinară permite mai multă creativitate. Imagine realizată cu un aparat Canon EOS 5D Mark IV cu obiectiv EF 100mm f/2.8L Macro IS USM la 1/200 s, f/6,3 şi ISO 250. © Yasmin AlBatoul
Fotografia culinară îşi păstrează popularitatea, dominând milioane de feeduri de Instagram zilnic. Însă, cu atât de mult conţinut disponibil, devine din ce în ce mai greu pentru fotografii culinari în devenire să iasă în evidenţă. Descoperiţi cum puteţi face ca până şi cele mai simple preparate create acasă să pară demne de o stea Michelin.
Un fotograf care a reuşit să progreseze de la amator la profesionist este ambasadorul Canon Yasmin AlBatoul. Autodidactă şi originară din Batna, Algeria, Yasmin are un stil uşor de recunoscut, folosindu-se de dinamism şi energie pentru a-şi diferenţia fotografiile de altele. „Lucrul care mi se pare cel mai interesant este provocarea de a transforma ceva obişnuit, ceva ce vedem în fiecare zi, precum mâncarea, în ceva frumos şi artistic”, spune ea.
Yasmin a început fotografia în primii ani de adolescenţă, fiind inspirată de cataloagele franţuzeşti de design interior ale bunicului său. „Unele aveau peste 4000 de pagini, iar eu îmi petreceam foarte mult timp răsfoindu-le, dorindu-mi să pot realiza şi eu astfel de fotografii.”
Câţiva ani mai târziu, Yasmin a început să folosească reţelele sociale, folosindu-se de tutoriale de pe YouTube pentru a se familiariza cu comenzile manuale ale aparatului ei Canon EOS 600D (urmat acum de Canon EOS 850D). Pe măsură ce a căpătat mai multă experienţă, tot mai mulţi oameni au început să o urmărească şi, în curând, a ajuns un adevărat fotograf culinar profesionist. Astăzi, are aproape 50.000 de urmăritori pe Instagram şi o mulţime de comenzi cu care se poate lăuda.
Yasmin se află în poziţia perfectă de a privi în urmă la realizările sale, iar acum dezvăluie principalele lecţii pe care le-a învăţat pe drumul către succes.